Wel of niet verzekeren?

Kiezen voor de beste dierenverzekering

Uiteindelijk bepaald u helemaal zelf of uw huisdier verzekerd word of niet. Bij mensen is een ziektekostenverzekering verplicht, bij huisdieren niet.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kans dat ue huisdier een keer ziek wordt in zijn of haar leven is groot. Zelfs met de beste zorg van de wereld kan een hond gewond raken. U bent bijvoorbeeld met uw hond aan het lopen en er komt een baasje met een andere hond aangelopen, de honden liggen elkaar niet zo en uiteindelijk loopt het uit tot een vechtpartij. Dat kunt u heel vaak niet voorkomen.

Huisdier verzekeren kost geld

Het nadeel aan verzekeren is natuurlijk dat u er geld voor moet betalen en als u niet goed een verzekering afsluit heeft u kans dat er ook nog teveel betaald word ook.

Blij als uw huisdier verzekerd is

Het voordeel is dat als u dier iets oploopt waarvoor de behandeling erg prijzig is, dat dit voor een groot deel wordt vergoed. Als u geen verzekering heeft en u heeft niet genoeg geld kan dit heel naar aflopen, en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Dierenverzekeringen vergelijken

Als u besloten heeft om een huisdierverzekering af te sluiten raden wij u aan om veel maatschappijen met elkaar te vergelijken en te kijken welke verzekering het beste bij u past qua geld en welke kosten worden vergoed. Een overzicht van de betere maatschappijen vindt u hier: aanbieders vergelijken